Spot på en politiker – Laura Holm (C)

13. november 2021
Spot på en politiker – Laura Holm (C)
Screenshot

Spot på en politiker – Laura Holm (C)

Af Klaus Hansen

16. november er der igen valg til byrådet i Mariagerfjord. I denne artikel kan du møde byrådsmedlem og – Laura Holm (C).

Jeg er Laura. 32 år, bosat i Norup og Ajstrup sammen med min kæreste, Bjørn. Mine forældre bor på Dania. Jeg blev mor til Andreas, da jeg blot var 18 år, så i dag har jeg en skøn teenager på 13 år og hans lillebror, Svante, på 2 år.

Jeg er uddannet Cand.mag. i dansk og kulturforståelse og er til dagligt underviser på Tradium i Randers. Der foruden arbejder jeg i en ungdomsklub hver mandag aften, hvor jeg er relationsmedarbejder, og så er jeg selvstændig korrekturlæser. Jeg sidder i forældrerådet i Dagplejen, og ellers har arbejdet en del år som frivillig hos Taldansk.dk, undervist tosproget på Hadsund bibliotek om søndagen og været vært juleaften hos God jul.

Lad os få gang i det byråd
At blive mor så tidligt i livet har betydet, at jeg hurtigt blev bekendt med ansvar, prioritering af tid samt de helt nære værdier. Og siden min universitetstid, hvor jeg sad i studienævnet, har jeg yndet at forholde mig særligt opmærksom til det område, jeg er en del af.

Det ligger helt naturligt til mig at involvere mig, og der bliver skreget på yngre kræfter i lokalpolitik. Jeg har lyst til at forandre, skabe og komme med en ung kvindes bud på, hvorledes børne- og ungepolitikken skal formes og på at finde gode løsninger til øget bosætning. Det kan ikke fortsætte som nu, hvor vi hviler i, at det går da udmærket, for det gør det ikke.

Og så er vores byggesagsbehandlingstider og vores erhvervsvenlighed ej heller at prale af, hvilket heller ikke fremmer bosætningen.

Hvis vi er flere om regningen, har vi mere til vores kernevelfærd
Derfor mener jeg, at en bosætningskonsulent er en vigtig del af løsningen. En, som skal hjælpe potentielle tilflyttere med at komme i mål med deres overvejelser om at vælge vores kommune til, og selvsamme funktion kan føre en progressiv markedsføring af kommunen og vores dejlige område.

Den gode fortælling om vores skønne områder natur, byer og land – skal formidles i en sådan grad, at vi bliver flere i fremtiden, ellers koster det os dyrt. Vi skal være flere om regningen!

Børn og unge
Jeg ønsker at bevare små og trygge enheder til vores mindste i kommunen, fordi nærhed, ro og kvalitet er fundamentet for en sund og god opvækst. Tænk på din egen barndom den har skabt fundamentet for meget af det, du er. Derfor skal vi som kommune facilitere og investere i det bedste for børnene og deres forældre, for det er forebyggelse af sundhed og trivsel på den lange bane.

De unge i vores kommune skriger på steder, de kan opholde sig. Steder de kan være samlet og hygge sig i trygge rammer, men uden fastlagte mødetidspunkter og et konstant opsyn af voksne. Vi skylder dem nogle oaser, hvor de kan mødes også i de kolde måneder. Derfor ser jeg gerne, at vi sætter dertil indrettede skibscontainere med vand, varme (måske solceller på taget) rundt i vores byer, hvor mange unge færdes.

Det er en løsning, der kan etableres relativt hurtigt, den er mobil, og den kan indrettes fleksibelt og være starten på noget mere permanent.
Løsningen skal findes sammen med de unge i de respektive byer, ungerådet og klubberne, men vi skal turde komme med et konkret udspil.
29 pladser i byrådet, 22 af dem er mænd, med en gennemsnitsalder over 50 år.

Vi trænger til fornyelse, og vi har brug for flere kvinder i vores byråd, så vi har en bredere borgerrepræsentation. Jeg håber, du vil overveje at sætte dit kryds hos mig den 16. november, så jeg kan bidrage med energi, visioner og mit menneske.

Rigtig godt valg til os alle på tirsdag.